Senad Kreso, trener u penziji, komentariše aktuelnosti u fudbalu.

Kreso je sarkastično prokomentarisao debakl Veleža u prvom pretkolu kvalif. za Konf. ligu i ispadanje od Intera iz Andore ukupnim rezultatom 2:6 (1:1,1:5).

“Kriv je’ O2’.

Niko se ne oglašava iz tabora Veleža. Nigdje, ama baš nigdje ničije izjave poslije neuspjelog izleta Veleža u planinsku Andoru. Nema ni izjave trenera Čanadija sto je običaj i obaveza na pressu poslije utakmice.

Možda je nije bilo. Možda su euforični domaćini zanemarili obezbjediti slaveći pet golova koje nikome do tada nisu dali.

Možda izjava trenera Čanadija prije revanša dosta govori: ‘Trebamo biti jako oprezni sa njihovim dugim loptama. To nam je pravilo velike probleme. Moramo nastojati da ih više uvedemo u igru da ne dižu loptu‘.

I Velež se tokom čitavog meča postavio tako. Uvedoše protivnika u igru, ovi spustiše loptu, prevariše trenera Veleža i njegove pulene i zabiše im pet (5) golova.

Jedino opravdanje za ovo što se desilo Veležu može biti nedostatak kisika na stadionu andorskog Intera koji je na 1023 metara nadmorske visine. Za uporedbu Veležov stadion u Vrapčičima je na 60m.

Inače, nedostatak kisika (hipoksija) uzrokuje tromost, smušenost i uspavanost što se moglo i vidjeti na Veležovim igračima tokom meča.”

(Reprezentacija.ba)