Dvije utakmice FK Sarajevo protiv Aktobe sigurno su nizom triler preokreta iscrpile svakog navijača bordo kluba koji ih je gledao.

Ipak, osim rezultatskog happy enda, za navijače važnije je da su vidjeli jedno stvarno dobro Sarajevo.

Dovoljno dobro da se napiše kako je ovo Sarajevo izgledalo najbolje još od onog koje je vodio Husref Musemić. A od tada je prošlo pet godina.

Novi trener Zoran Zekić napravio je očigledno dobar posao. Rezultati su vidljivi kroz sljedeće.

Ne smije se zaboraviti da je Aktobe uveliko u takmičarskoj formi sa 12 odigranih utakmica u domaćem prvenstvu, a da je Sarajevo praktično još na pripremama. Ipak, Zekićevi izabranici izgledali su fizički potpuno ravnopravni protivnicima.

Sarajevo je jednostavno, izgledalo taktički smisleno.

Foto: Reprezentacija.ba

Ekipa je jako puno trčala, ali uz to bila borbena, direktna, usmjerena na konkretan zadatak. Usmjerena čak i onda kada su bili u minusu. A dva puta su se uspjeli vratiti iz minusa.

Zekić je pravio i logične izmjene, pa je tako u penal seriju došao sa svježijim igračima sa klupe. I to se isplatilo.

Manjak vremena da se ekipa uigra je nemoguće nadomjestiti u potpunosti. Uz nadogradnju ekipe u tom segmentu, stabilizaciju fizičke spreme, te možda i još neko precizno izabrano pojačanje – FK Sarajevo će izgledati sigurno još bolje.

A vjerovatno biti i na dobrom putu da odgovori na ambicije svojih navijača. Ambicije koje su bile visoke i prije miliona eura koji su ušli u klub, a kamo li sada…

(Reprezentacija.ba)