Stjepan Radeljić (26) nerijetko je bio biran u izbor najboljih po Reprezentacija.ba portalu, ali je dugo čekao na poziv u reprezentaciju BiH.

Sergej Barbarez odlučio ga je uvrstiti na svoj prvi spisak i definitivno nije pogriješio.

Radeljić je svojom partijom protiv Engleske pokazao zašto je jedan od najboljih stopera hrvatskog šampionata. 2,01 m visoki stoper, uz to ljevak, izgledao je smireno i pouzdano, ali i vrlo pokretljivo – pa je dobio pozitivne komentare navijača.

U razgovoru za zagrebačke Sportske Novosti stoper Rijeke, iz austrijskog Schladminga gdje je na pripremama, govorio je i o reprezentaciji BiH.

Kultni zagrebački list donosi naslov “Došao na mala vrata, a postao jedan od najvažnijih u Rijeci”.

“Mogu reći da su dojmovi odlični, stvarno mi je bilo super tamo tih 10-ak dana, a u tom periodu odigrao sam i utakmicu protiv Engleske. Mogu reći da sam prezadovoljan svime, svi su me odlično dočekali, od izbornika Barbareza, direktora Spahića i suigrača, nadam se da će u budućnosti biti još takvih okupljanja za mene” prenose Sportske Novosti.

Isječak iz Sportskih Novosti

Veliki cilj je i napraviti pravu hijerahriju u ekipi. Dobili smo toliko lijepih riječi o pozvanim igračima. Odgojeni su, komuniciraju međusobno i nema nikakvih klanova među njima. Akcenat je na igračima koji mogu biti vođe. Imamo tu Vasilja, Katića, Radeljića koji vodi glavnu ulogu u Rijeci” prokomentarisao je Barbarez Radeljićev poziv.

Radeljić je porijeklom iz Srednje Bosne, tačnije Nove Bile gdje je rođen. Igrao je i za U21 Bosnu i Hercegovinu još 2016. godine. Ranije je igrao i za naše druge selekcije, a iskoristio je i poziv za četiri utakmice za U19 Hrvatsku.

Nakon Nove Bile i Viteza, Radeljić igra u Zrinjskom, drugom timu Stuttgarta, drugom timu Osijeka, Sheriff Tiraspoolu, a iz Moldavije 2023. godine dolazi u Rijeku gdje se možda i prvi put pokazuje u pravom svjetlu domaćoj javnosti.

(Reprezentacija.ba)