Nakon što je Sergej Barbarez otkrio kako će za BiH igrati lijevi bek Sturm Graza Emir Karić (27), još jedan reprezentativac Austrije će obuči dres Zmajeva.

Reprezentacija.ba saznaje da je Adis Jašić (21) uspješno riješio sve administrativne prepreke i u budućnosti će biti na raspolaganju selektoru Barbarezu.

Adis je inače desni bek Wolfsbergera, a našu reprezentaciju će pojačati na prilično deficitarnim bekovskim i krilnim pozicijama.

Radi se o modernom brzom bočnom igraču koji je do svoje 21. godine prošao sve omladinske selekcije Austrije. Adis je i rođen u Austriji, nedaleko od Klagenfurta, a roditelji su mu porijeklom iz Zvornika i Sapne.

Osim fudbalskim kvalitetama, nema sumnje da će se i svojim profesionalnim navikama odlično uklopiti u novu generaciju Zmajeva stasalih većinom u uređenim i disciplinovanim fudbalskim sistemima zapadne Europe.

Wolfsberger kao baza kvalitetnih mladih bh. fudbalera

U ovom klubu su se kalila još naša dva reprezentativca – Amar Dedić i Tarik Muharemović. Nema sumnje da je Wolfsberger klub za koji nema sumnje u kvalitet njihovih mladih igrača.

Tu igra i još jedan igrač našeg porijekla, a to je veznjak i mladi reprezentativac Austrije Ervin Omić.

Barbarez i Spahić zaslužuju aplauz

Opet treba pohvaliti tandem Barbarez – Emir Spahić koji evidentno radi sve da modernizuje i ubrza reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa planski odabranim pojačanjima, a koja su na raspolaganju.

Za sada je obavljeni posao u skautiranju i lobiranju novih pojačanja u kratkom periodu ravan čudu, posebno ako se usporedi sa radom ranijih selektora.

Za Bosnu i Hercegovinu se odlučio i igrač kojeg je Transfermarkt prošle godine uvrstio među top 10 najvećih talenata SAD-a. Krilni napadač Esmir Bajraktarević (19) već je igrao za U23 reprezentaciju Amerike, ali će u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)