Najbolaj bh. plivačica Lana Pudar danas je poručila da se ograđuje od istupa oca Velibora koji je putem društvenih mreža ovaj napisao da je Lani u mlađim danima ponuđeno da pliva pod zastavom Srbije.

Velibor Pudar, nekadašnji golman Veleža i bivši trener golmana NK GOŠK, se oglasio i istakao da je mu je savijest čista i da je uvijek tu za svoju djecu.

“Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na Facebooku, nigdje nisam napisao da je neko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta poslije, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam ko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna.

Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo vidili skoro dvije godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi, u braku, su nastali još 2011. godine ali sam ostao sa porodicom da bih djeci obezbjedio sve uslove da odrastu bez ikakvih problema. Sin Nemanja da završi fakultet a Lana da može da se bavi plivanjem. Radio sam 10 godina u Saudijskoj Arabiji, a majka je odgajala djecu.

Probleme koje smo trebali riješiti Lanina majka i ja, “u četiri oka”, nikada nismo riješavali jer je njena majka uvijek, kada bi se povela priča o tome, tražila zaštitu u maloljetnoj djeci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni. Toliko im je priča napričala, da bi zaštitila sebe a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša djeca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene.

A ja, znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savjest čista i da hodam svukuda po svijetu uzdignute glave i gledam ljude u oči. E sad ne znam da li mogu tako gledati i hodati pojedinci. Bez obzira na sve, uvijek sam tu za svoju djecu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari uradio za njih u ove posljednje dvije godine. Iako su punoljetni, nadam se da će, jednog dana “odrasti” i početi razmišljati svojom glavom.

Ne želim više polemisati niti pričati o ovim stvarima jer znam ko sam, šta sam i kakav sam. Hvala novinarima što će prenijeti, i ovu, objavu kao što su do sada prenosili sve što bih objavio jer je ovo saopštenje za javnost”, napisao je Velibor Pudar.

(Reprezentacija.ba)