Selektora Gruzije Willy Sagnola nakon čudesne pobjede protiv Portugala 2:0 novinari su pitali šta je rekao igračima prije utakmice.

“Iskreno govoreći, ne mogu se sjetiti što sam rekao igračima prije utakmice, ali poruka je bila jasna. Zadržite disciplinu kada nemamo loptu, a kada imate – igrajte. Igrajte bez puno razmišljanja i opterećenja, kao kada ste bili dječaci.”

Novinari su ga pitali da li se ova pobjeda može porediti sa njegovim najvećim uspjesima iz igračke karijere dok je nosio dres Bayerna.

“Teško je to porediti. Nismo još svjesni šta smo napravili. Ponosan sam na ovaj tim, ponosan sam što sam njihov trener”.

“Mi smo mala ekipa na turniru. Nemamo šta izgubiti. Rekao sam igračima da odigraju tako da nemaju za čim žaliti poslije. Lako je raditi kada imate ovakve igrače. Samo smo željeli da Gruzija bude ponosna na ovaj tim”

“Gruzijski savez napravio je impresivan posao u posljednjih 15 godina kada je razvoj fudbala u pitanju. Izgradili su se mnogi tereni i sada ubiremo plodove tog rada.”

Khvicha Kvaratskhelia je proglašen za igrača utakmcie: “Danas nije bilo pojedinačno najboljeg igrača, bila je ovo ekipa predstava, a mi smo svima dokazali da stvarno možemo igrati. Ovo je najbolji dan u životima gruzijskih nogometnih navijača. Mi smo ušli u povijest – niko nije vjerovao da ćemo to uspjeti. Niko nije vjerovao da možemo pobijediti Portugal, ali zato smo jaka momčad, pokazali smo da možemo ostvariti to.”

“Navijači su nam dali toliku podršku. Toliko ih je bilo u Njemačkoj i to je jedan od faktora koji je pridonio našoj pobjedi. Želim im svima zahvaliti, uključujući i one koji nas podržavaju iz Gruzije. Zajedništvo i jedinstvo nas čini jakima, to smo danas pokazali.”

(Reprezentacija.ba)