U namjeri da Gradski stadion pretvori u multifunkcionalni sportski centar, koji će zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za održavanje zvaničnih utakmica nacionalnih selekcija i ostalih značajnih sportskih i kulturnih događaja, Grad Konjic trenutno uz podršku viših nivoa vlasti, provodi opsežne radove na izgradnji reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu.

Osnovni cilj je da se steknu uslovi da FK Igman Konjic mečeve Premier lige igra u noćnim terminima u Konjicu.

Osim reflektorske rasvjete u planu je izgradnja nove tribine, koja bi u cjelosti bila natkrivena, a koja bi se nalazila na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine.

Također u planu je i etažno proširenje platoa za parking pored Gradskog stadiona, gdje bi postojeći parking prostor dobio tri nove etaže, kao i novi raspored parkiranja automobila, koji bi znatno povećao broj parking mjesta na toj lokaciji.

Izmjenom i dopunom Regulacionog plana „Gradac”, koji obuhvata i kompleks Gradskog stadiona, predviđen je objekat, koji bi bio smješten u produžetku postojeće tribine unutar Gradskog stadiona u Konjicu, sa namjenom da zadovolji potrebe igrača i službenih lica.

Opredjeljenje Grada Konjica jeste, realizacijom navedenih planiranih aktivnosti, između ostalog stvoriti kvalitetne uslove za odigravanje zvaničnih utakmica nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine, ali i biti dobar domaćin.

U tom cilju stvorila se želja i potreba da se, nakon što se okončaju pomenuti radovi, pristupi izgradnji pomoćnog terena sa hibridnim travnjakom u partnerstvu sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine.

Paralelno sa ovim projektom Grad Konjic realizuje i projekat“Uređenje partera u naselju Kolonija – Soliteri” na lijevoj obali rijeke Neretve, u sklopu kojeg je planirana igradnja pješačkog mosta, kojim bi se omogućio direktan pristup Gradskom stadionu i olašalo sportistima, rekreativcima i svim posjetiocima dolazak na ovaj sportski kompleks.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16