Reprezentacija Srbije sinoć je poražena od Engleske sa 1:0 iako su u drugom poluvremenu bili bolji rival.

Sve je iznanadio potez selektora Dragana Stojkovića da na klupi ostavi Dušana Tadića koji je ušao u drugom dijelu, a nakon meča kazao je kako se ne slaže s tom odlukom.

“Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč, valjda je to i normalno. Premijera Eura, još protiv Engleza. Kapiten sam, lider tima i najbolji igrač, najspremniji, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prve minute. Ne slažem se sa odlukom selektora, iako je poštujem.

Teško mi je bilo da gledam utakmicu sa strane jer je bilo situacija koje su kao stvorene za mene i krivo mi je zbog toga. Primio sam deset lopti, a mogao sam sto. Mogao sam više da uradim da sam bio na terenu 90 minuta. No, ako selektor želi da igram 30 ili 20 minuta, ja ću to prihvatiti. Idemo dalje, nije bitan pojedinac, već da prođemo grupu i to je jedini cilj.”

Novinari su prenijeli Stojkoviću izjavu Tadića. Popularni Piksi bio je zatečen izjavom.

“Nije dobro ako je Tadić to rekao. Odlučio sam da će on početi susret sa klupe jer sam želio da ima svježe noge u drugom poluvremenu. Samo to, ništa više”, rekao je Stojković.

Srbija narednu utakmicu igra protiv Slovenije.