Senijad Ibričić (38) više nije sportski direktor FK Sarajevo.

Bordo klub je na zvaničnoj stranici saopštio da je jednostrano raskinuo ugovor sa Ibričićem.

“Upravni odbor FK Sarajevo i Mattias Leterme v.d. direktor Fudbalskog kluba Sarajevo u proteklom periodu detaljno su analizirali rad Senijada Ibričića na poziciji sportskog direktora FK Sarajevo, te su donijeli odluku o jednostranom raskidu ugovora o saradnji.

Upravni odbor i v.d. direktor zajedničkog su stava da je ova odluka u najboljem interesu FK Sarajevo, uvažavajući vrijednosti FK Sarajevo i želju za ostvarenjem postavljenih srednjoročnih i dugoročnih ciljeva FK Sarajevo.

Rukovodstvo kluba nastavlja aktivnosti na analizi protekle sezone, postignutih rezultata u Ligi i Kupu Bosne i Hercegovine, kao i generalnog funkcioniranja FK Sarajevo, nakon čega će biti donijete adekvatne odluke.

FK Sarajevo ostaje posvećen ostvarenju vizije stvaranja modernog i uspješnog evropskog kluba u skladu sa tradicijom FK Sarajevo i očekivanjima naših navijača”, poručili su iz FK Sarajevo.

Inače, Sarajevo je u nedavno završenoj sezoni u PL BiH zauzelo četvrto mjesto te se plasirao u kvalifikacije za Konf. ligu.

Bordo tim će igrati u prvom pretkolu kvalifikacija za Konf. ligu, a svog protivnika će saznati 18. juna.