Engleska je prvi favorit za osvajanje EURO 2024 i najskuplja reprezentacija svih vremena. Sa druge strane Bosna i Hercegovina se već godinama nalazi u krizi.

Pa ne čudi da kladionice Engleze večeras u Newcastleu vide kao apsolutne favorite u prijateljskom duelu protiv Bosne i Hercegovine.

Kladionica MD Shop na pobjedu Engleske na dan utakmice u trenutku objave teksta nudi kvotu 1.15. Za one nešto optimističnije navijače kvota na X2 je 5.45.

Bosna i Hercegovina biće lišena nekoliko standardnih igrača, ali i na strani Engleske selektor najavljuje da će biti bez šestorice standardih igrača.

U Engleskoj su povrijeđeni Shaw, Maguire, Gordon, Shaw, Maguire, Bellingham, a kod BiH Dedić, Kolašinac, Barišić, Bašić, Varešanović. Upitan je i Džeko jer je propustio dva posljednja treninga BiH.

BiH je sa 148 faulova u kvalifikacijama bila četvrta u Europi po grubosti, dok Englezi spadaju u najmanje agresivne ekipe sa 74 napravljena faula.

Kartoni u kvalif. za EURO 2024: BiH 25 žutih, 1 crveni – Engleska 14 žutih, 1 crveni.

Korneri u kvalif. za EURO 2024: BIH je u kvalifikacijama imala 49 kornera, a Engleska 36.

Osim Engleske i BiH, prijateljske utakmice danas će igrati Hrvatska – Sj. Makedonija, Njemačka – Ukrajina i Albanija – Lihtenštajn. Kvote za ove utakmice MD Shop kladionice pogledajte ovdje.

(Tekst sadrži sponzorisane sadržaje, kladite se odgovorno, klađenje je zabranjeno osobama mlađim od 18 godina)