Široki Brijeg i Velež u subotu od 16,00 sati igraju utakmicu 31. kola PL BiH.

Ekipa Veleža je već osigurala nastup u kvalifikacijama za Konf. ligu, a trener Rođenih Dean Klafurić je za Velež TV najavio duel protiv Širokog.

Cilj koji smo imali, ulazak u Europu, smo ostvarili. Zadovoljni smo i sretni zbog toga. Prvenstvo još traje i mi kao i uvijek svaku utakmicu idemo na pobjedu, želimo biti bolji i tako ćemo se postaviti do kraja prvenstva. Široki je ozbiljna ekipa, u sredini tabele su. Imali smo nekoliko utakmica s njima ove sezone u ligi i Kupu. Dobro se poznajemo sa njima i želimo doći do pobjede”, rekao je Klafurić i dodao:

“Imamo povrede i bolesti koje su nad zadesile. Vito Čaić je dobio temperaturu, Lohan se ozlijedio na jučerašnjem treningu, Guliashvili je ozlijeđen još od ranije. Imamo tih nekih problema, ali nikada ne kukamo, jer svaki igrač predstavlja naš kadar. To je sastavni dio fudbala i svaka momčad mora biti spremna na takve stvare.

Prvotimac Edo Vehabović smatra da njegovi saigrači i on nakon dugo vremena rasterećeni dočekuju jednu utaikmicu.

“Poslije dugo vremena dočekujemo jednu utakmicu rasterećeni, ostvarili smo svoj cilj, a to je izlazak u Europu. Ali, mi želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Imamo novi cilj, želimo završiti treći. Možemo reći da nam je Široki dužnik, nismo ga pobijedili već duže vrijeme, pa očekujemo da i to prekinemo. Ja se trudim da što bolje odradim ono što šef kaže. Za ekipu dajem maksimum.”

Inače, Široki je trenutno osmi na tabeli sa 35 bodova.

Velež je trećeplasirani sa 52 boda.

Susret Široki Brijeg – Velež direktno će prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16