Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza BiH na sjednici održanoj u Mostaru, a na osnovu prijedloga Sektora za takmičenje, suđenje i događaje, odredio je termine utakmica 32. kola PL lige BiH i revanš meča finala Kupa BiH, saznaje Klix.

Utakmice pretposljednjeg kola tako će se igrati u ponedjeljak (20. maj) u terminu koji naknadno odredi nositelj TV prava.

Revanš utakmica finala Kupa BiH između Borca i Zrinjskog će biti odigrana u četvrtak (23. maj).

Komitet za takmičenje je, kako piše Klix, prvobitno informisan da postoje opravdane okolnosti zbog kojih je potrebno utvrđivanje novih termina odigravanja utakmica 32. kola koje su kalendarom planirane za 18. maj te revanš utakmice finala Kupa BiH koji je bio predviđen za 22. maj.

Naime, čelnici Saveza imaju obavezu da prisustvuju Kongresu FIFA-e, a koji će biti održan u periodu kada su utakmice prvobitno bile zakazane.

Prisustvo predstavnika saveza članica FIFA-e je neizostavno zbog potrebe za glasanjem i odlučivanjem o najznačajnijim pitanjima.

Imajući to u vidu, a kako se nakon završenih utakmica Wwin lige te susreta finala Kupa BiH, koji predstavljaju najveća i najznačajnija takmičenja u BiH, uručuju priznanja za najuspješnije klubove i ostale učesnike utakmica, za Savez je navodno od izuzetnog značaja da tim utakmicama neizostavno prisustvuju čelnici Saveza i time potvrde značaj takmičenja.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16