Sergej Barbarez (52) je u petak imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Za Sergeja je to bio veliki dan, a kasno u noć je objavio i jednu rečenicu na društvenim mrežama.

“Jako sam ponosan što sam ovdje”, poručio je Barbarez putem svog Instagrama.

Uz to postavio je i slogane koje inače veže uz objave o reprezentaciji BiH poput “Ne zaboravi odakle si”, “Bosna i Hercegovina”, “Nacionalni tim”, “Reprezentacija Bosne i Hercegovine”, “Idemo ludo, idemo jako”.

Barbarez je dobio veliku podršku navijača, ali i poznatih sportista i javnih ličnosti.

U komentarima su se javili najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić, zatim tuzlanski reper Frenkie, nekadašnji fudbaler Sarajeva Alen Avdić, bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Klasnić i mnogi drugi.

Foto: Screenshot

Novi selektor Zmajeva je na jučerašnjoj konferenciji kazao da je ovo velika stvar za njega.

“Velika stvar za mene. Nadam se da će biti za Savez i reprezentaciju. Dolazimo sa velikom željom i velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno sa moje strane komentarisati neka dešavanja iz prošlosti. Držimo se onoga što imamo kao neku viziju.

Slijedit ćemo naš put i budite uvjereni da ćemo raditi konkretno i korektno. Ovi svi stariji što me znaju, znaju kako to ide”, kazao je Sergej i otkrio na koji način će pokušati vratiti kult reprezentacije:

“Ima anegdota kada sam neki dan otišao kod svog frizera. On me pita da li se vraćamo na tribine. Ta rečenica mi je dala još veću motivaciju. Ljudi vjeruju u nas i znaju koliko smo karakterni i kako želimo to da radimo.

Momci su i prije davali sve od sebe, ali pokušat ćemo ih još više motivisati sa nekom dozom našeg patriotizma. Ako to bude još dodatno dva posto, bit će odlično.To će biti glavna tema na okupljanjima. Imamo već plan da 10 država obiđemo u pet dana. Bit će tu svega.”

(Reprezentacija.ba)