Tri meča 27. kola Premijer lige BiH igraju se u nedjelju.

Široki Brijeg i Igman se sastaju od 13,30 sati, Sloga od 16,00 sati igra protiv Zrinjskog, a Sarajevo i Borac će od 20,45 sati odmjeriti snage u derbiju kola.

Sve duele direktno prenosi Arena Sport, a izdvajamo meč između Sarajeva i Borca.

Sarajevo je nakon 26 odigranih kola na četvrtom mjestu sa 41 bodom. Borac je lider sa 62 osvojena boda.

Kladionice daju izjednačene šanse objema ekipama. Kladionica MD Shop nudi kvotu 2.57 na pobjedu Sarajeva, a kvota na trijumf Borca je 2.71. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ekipa Sarajeva je u zadnjih pet utakmica ostvarila tri pobjede i dva remija. Borac u posljednjih pet mečeva ima tri trijumfa, remi i poraz.

Momčad Sarajeva je u posljednjem kolu odigrala 0:0 protiv Želje, a Borac je na svom terenu pobijedio Slogu sa 1:0.

Sarajevo i Borac su se ove sezone sastali četiri puta. Dva meča u ligi su okončana rezultatom 1:1, u prvom susretu četvrtfinala Kupa je bilo 0:0, a Borac je u drugom duelu slavio službenim rezultatom 3:0 (meč prekinut u 89. minuti kod rezultata 2:1 za Borac).

Borac pet uzastopnih utakmica nije izgubio od Sarajeva.

Golovi:
Sarajevo – 44:29 (daje 1,7 po utakmici; prima 1,1 po utakmici)
Borac – 50:16 (daje 1,9 po utakmici; prima 0,6 po utakmici)

Kartoni:
Sarajevo – 2,3 žuta kartona po utakmici; 2 crvena kartona
Borac – 1,3 žutih kartona po utakmici; 1 crveni karton

Sudija Mirza Kazlagić po utakmici daje 6,1 kartona.

Trener Sarajeva Simon Rožman:

“Čeka nas dobra utakmica. Sve utakmice protiv njih su bile zanimljive i atraktivne, puno toga je bilo za vidjeti, uvijek su odlučivali sitni detalji. Znamo šta i kako igraju, na koji način se brane. Imaju dobru tranziciju, teško je probiti njihov niski blok, dobri su u prekidima.

Pogotovo imaju jak kvalitet na desnoj strani. Probat ćemo u nekim nijansicama se prilagoditi, ali najviše ćemo raditi ono što dosad mislim da radimo dobro.”

Trener Borca Vinko Marinović:

“Mi se uvijek spremamo za ono što nas očekuje i taj pritisak. Već smo odigrali četiri meča ove sezone protiv Sarajeva. Sve utakmice su bile uvijek neizvjesne i teške, a sitni detalji odlučuju takve utakmice.

Tako da je jako bitno biti skoncentrisan na susret, a isto tako znamo da su moji igrači spremni i nadam se da ćemo sutra to na najbolji način prezentovati.”

Kompletnu ponudu kladionice MD Shop za subotu, 20. april pogledajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16