Željezničar i Sarajevo u nedjelju od 20,00 sati na Grbavici igraju najveći bh. derbi u okviru 26. kola PL BiH.

Trener Sarajeva Simon Rožman je najavio nedjeljni derbi.

Svi mi koji smo bili, koji jesmo, ili će biti, dio ovog velikog derbija možemo biti ponosni, možemo uživati u svemu što taj derbi nosi. Ova utakmica je pravi gradski derbi, jedan veliki spektakl. Ovo je poseban grad, želim da svi koji vole sport, fudbal, svi navijači i jednog i drugog tima, vide dobru igru i da bude što manje problema i bez većih incidenata. Želim da ovo bude jedna lijepa priča za sve nas koji živimo ovo i za sve oni koji nas gledaju“, rekao je Rožman i dodao:

“Što se tiče same ekipe, mislim da smo došli do timske kvalitete, do neke igre koja ima glavu i rep i to nam je počelo donositi jako dobre rezultate. Svaka čast dečkima na tome. Svjesni su kako smo počeli. Svi zajedno imamo jedan veliki motiv, ne samo za ovu utakmicu, nego za sve utakmice do kraja. Nismo loši koliko je u jednom razdoblju to bilo prikazano.

Mislim da igramo dobro, svjesni smo kako igramo. Zadnju utakmicu i nismo bili na nivou kojeg očekujem. Derbi je nešto posebno. Neće odlučiti neka taktička odluka, već neka općenita slika jednog i drugog tima. Maksimalno smo motivisani, znamo šta očekujemo na terenu. Možda imamo još nekih malih upitnika, ali imamo dovoljno vremena. Svi igrači žele igrati ovaj derbi. Želimo se tako postaviti.

Trener Sarajeva ističe da njegovi izabranici znaju kako treba da igraju u derbiju.

“Što se tiče rezultata, to je uvijek nepredidljivo. Ipak, nama je jasno kako želimo igrati i kako ekipa treba da razmišlja u datom trenutku. Pozvao bih sve naše navijače da nam daju jaku podršku kao i uvijek tokom ove sezone. S nama su bili i kada stvari nisu bile najbolje, vidjeli su da smo na pravom putu. Nadam se da neće biti incidenata te da će se pričati o lijepoj slici gradi Sarajeva i svih nas te da budemo svi sretni i ponosni.”

Utakmicu Željezničar – Sarajevo sudit će Ermin Sivac.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16