Faza ispadanja, odnosno 1/4 finale, donijela je nove jako zanimljive mečeve u Ligi Šampiona. Barcelona je u gostima slavila protiv PSG-a 2:3, a Atl. Madrid kući je pobijedio Dortmund sa 2:1.

Odbrana PSG-a od početka utakmice nije izgledala čvrsto, a kažnjena je u 37. minuti kada Raphina postiže gol za 0:1. Biće to tek početak golijade.

Drugo poluvrijeme bolje otvara PSG u kojem je Barcola zamijenio Asensija, a već do 50. minute će preokrenuti rezultat. Dembele pogađa u 48. minuti, a Vitinha dvije minute poslije.

Slijedi deset minuta “zatišja” nakon kojeg treneri u 61. minuti prave izmjene na obje strane. Barcelona uvodi Pedria i Felixa, a već minutu poslije poravnavaju na 2:2. Opet raspoloženi Raphina.

Rapinha je najbolje ocijenjen kod gostiju, a Vitinha sa druge strane kod domaćih.

Barcelona nije zadovoljna remijem i ne diže ručnu kočnicu. Nagrada dolazi preko Christiensena koji pogađa za 2:3 u 77. minuti. Ušao je u igru samo minutu prije.

Atletico Madrid već je u 4. minuti zaledio Dortmund golom de Paula. U 32. minuti Lino pogađa za 2:0 i činilo se kako Dortmund nema snage da napravi nešto što bi revanš učinilo zanimljivim.

Ipak, Nijemci kao Nijemci ne odustaju, pa u 81. minuti postižu preko Hallera gol za 2:1.

Griezmann je igrač utakmice.

Revanš susrete gledamo već 16. aprila.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16