Trener Sloge Meridian, Vlado Jagodić (60), izašao je pred medije i saopštio kako će Dejan Vidić morati ići na operaciju. 

Vidić je doživio povredu ključne kosti na utakmici protiv Željezničara.

“Iza nas je veoma ružan dan, sportski dan koji je prošao onako kako niko nije mogao očekivati. Želim da upoznam javnost da je naš najbolji strijelac u pripremi za operativni zahvat. Neminovna je operacija, u pitanju je ključna kost, potpuna dislokacija i oporavak će potrajati malo duže.

Izgubili smo veoma jak oslonac u ekipi, ali svi smo uz Dejana, svi ljudi iz kluba i svim mi pojedinačno. Svi želimo da operacija protekne u najboljem redu, poslije toga da oporavak prođe kako je predviđeno. Naš medicinski tim će pratiti svu situaciju i biti Dejanu na raspolaganju”, rekao je Jagodić i dodao:

“Pored poraza i svega tog negativnog imamo dodatni problem u nastavku sezone, ali sada je najbitnije Dejanovo zdravlje. On je jak momak i nadam se da će on i porodica to uspjeti da podnesu na dostojanstven način i da operacija i oporavak prođu kako treba”.

Sloga se takožer oglasila zbog povrede:

“Jučer je na utakmici u Modriči nakon jednog duela naš Dejan Vidić polomio ključnu kost.

Danas je uspješno obavljena operacija i ovim putem se zahvaljujemo medicinskom osoblju bolnice Sveti apostol Luka iz Doboja.

Dejana očekuje duža pauza a mi smo uvjereni da će naš Vidara iz ovog svega izaći još jači”, stoji u objavi Sloge.

Dejan Vidić je ove sezone postigao 16 golova u Premijer ligi BiH i drugi je najbolji strijelac prvenstva.

Sloga je jučer poražena od Želje sa 3:0 i trenutno su peti na tabeli sa 38 bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16