Fenerbahce će u finalu Superkupa Turske igrati sa juniorima. Na ovaj način nastavljaju iskazivanje nezadovoljstva prema FS Turske jer su tražili drugi termin i strane sudije.

Odluku je potvrdio zamjenik predsjednika kluba, Erol Bilecik.

“Ići ćemo u Şanlıurfu sa našim juniorskim timom. Poslali smo dopis Fudbalskom savezu Turske u kojem smo tražili da se utakmica prolongira ili da se odrede strane sudije, ali pošto nismo dobili odgovor, igrat ćemo s juniorima. Osim toga, odlučili smo da u naredne dvije sezone ne učestvujemo u Kupu Turske”, kazao je Bilecik.

Turski medij Fanatik jutros piše kako Fenerbahce ima plan da prekine utakmicu kako bi izbjegao katastrofalan poraz.

Prijavit će u zapisnik devet igrača što je dovoljno da počnu utakmicu, potom će izaći tri fudbalera i kada Fener ostane na šest igrača na terenu glavni sudija mora prekinuti utakmicu i registrovati 3:0 za Galatu.

Na taj način Fener će izbjeći katastrofalan poraz od Galate jer objektivno bi Galatasaray lako igrao sa juniorima Fenera.

Iz Fenera su još objavili fotografije sa treninga i napisali kako se prvi tim priprema za meč Konf. Lige sa Olympiacosom.

Taj meč se igra u četvrtak, a Superkup sa Galatom u nedjelju. Dakle, u najavi su preskočili susret sa Galatom i vjerovatno potvrdili da prvi tim neće igrati.

Utakmica Galatasaray – Fenerbahce igra se u nedjelju s početkom od 20:30 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16