Vanredna sjednica skupštine turskog Fenerbahcea, za koji nastupaju Edin Džeko (37) i Rade Krunić (30), održana je danas na kojoj je turski velikan prolongirao odluku o istupanju iz lige.

Na stadionu Fenera je večeras bilo oko 25.000 članova kluba, a pred njima su čelnici Fenera raspravljali na spomenutoj sjednici.

Turski mediji javljaju da je predsjednik Fenera Ali Koc kazao da tim iz Istanbula za sada ostaje u ligi.

Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sljedeće generalne skupštine za tri mjeseca. U svim našim raspravama, najmanje realna opcija je bila istupanje iz lige. Razlog nije ni legalan, ali ni sportski. Zbog toga ostavljamo otvorenim ovo pitanje do naredne skupštine”, kazao je Koc i osvrnuo se na predstojeće finale Superkupa između Fenera i Galate.

Imamo dvije opcije. Jedna je da ne igramo u utakmicu Superkupa, a druga je da igramo sa U19 timom. Na našim sastancima se govorilo da ako treba donijeti radikalnu odluku te da treba početi od Superkupa. Navijače pozivam da ne idu na utakmicu Superkupa.”

Inače, ideja o istupanju iz lige se pojavila kada je Fener kao gost slavio protiv Trabzona sa 3:2, ali su igrači tima iz Istanbula nakon utakmice napadnuti od navijača domaćih.

Predsjednik Koc je sinoć razgovarao i sa Džeko, a Dijamant je poručio da su igrači svjesni nepravde i da ih je to dodatno ojačalo i ujedinilo.

Fener je trenutno drugi u Turskoj sa 79 bodova, dok prva Galata ima pet bodova više uz meč više.

Džeko, Krunić i saigrači naredni meč turske Superlige igraju u srijedu protiv Adane.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16