Reprezentativci BiH su večeras na stadionu “Grbavica” obavili posljednji trening uoči utakmice baraža za EURO protiv Ukrajine koja se igra u četvrtak od 20,45 sati u Zenici.

Bio je ovo treći trening Zmajeva pred ovaj meč, a selektor Savo Milošević (50) je na raspolaganju imao sve igrače.

Milošević je na današnjoj press konferenciji govorio pred sutrašnji dvoboj.

Suštinski imamo sve podatke o Ukrajini, ja sam igrao sa Rebrovim. Vježbali smo penale, znamo kakva su iskustva, ali negativni rezultati u baražu. Svima dođe kraj, pa tako nadam se da će i ovoj. Sve su tradicije tu da se ruše, ali smo o tome računali od prvog dana.

Može da se desi i da bude neriješen rezultat, tada bi jako bitno bilo da znamo kako je kada stanemo i šutiramo. Drugačije je na utakmici, ali probali smo i večeras ćemo još jednom.

Kapiten Edin Džeko (37) smatra da su sutra šanse podjednake.

“Ne bih pričao mnogo šta su njihove mane, a šta su bolje strane. Svi dobro poznajemo Ukrajinu, to je dosta mlada, ali i dosta jaka reprezentacija. Ovo neće biti lagana utakmica. Igramo pred našim navijačima i imamo kvalitet.

Trebamo vjerovati u sebe i da vjerujemo da možemo pobijediti. Ako mi ne vjerujemo, ko će vjerovati u nas. Utakmica je 50/50. Mi imamo mane, isto oni. Nadamo se da ćemo sakriti mane, a da će vrline izaći tu najviše gdje treba.”

Duel BiH – Ukrajina sudit će Felix Zwayer iz Njemačke.

Pobjednik ovog susreta će 26. marta igrati finale baraža protiv Izraela ili Islanda.

U nastavku pogledajte šta je na Grbavici “uhvatio” fotoreporter našeg portala Damir Hajdarbašić.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16