Rajko Vidović (49) od danas je i službeno novi glavni trener hrvatskog NK Gorica.

To znači kako naš bivši reprezentativac Mensur Mujdža (39) ipak neće biti imenovan na ovu funkciju, uprkos takvim najavama u hrvatskim medijima.

Mujdža je od januara prošle godine pomoćni trener u struci Gorice. Radio je kao pomoćnik već dvojici ranijih glavnih trenera kluba. Ranije je vodio juniore Gorice.

Mujdža je svoju igračku karijeru završio na ljeto 2017. godine u dresu Kaiserlauterna. Za Freibrug je igrao sedam godina, a ponikao je u Zagrebu.

Opitmizam novog trenera

Novi šef stručnog štaba Gorice optimista je pred svoj posao u klubu.

– Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek… I sigurno nisu zaboravili igrati. Sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila – rekao je Vidović.

Posljednji angažman Vidović je imao u Kustošiji od koje se oprostio proteklog petka, remijem protiv Mladosti iz Ždralova.

– Ovim putem želim izraziti veliku zahvalnost ljudima iz Kustošije koji su me podržali i pokazali izuzetnu korektnost i razumijevanje za ovu priliku koja je korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri. Drago mi je što sam preuzeo Goricu, a Kustošiji želim da ostvare zacrtani cilj, a to je povratak u rang više.

Trener Vidović već se upoznao s igračima, jučerašnji remi s Istrom 1961 (0:0) je pratio s tribina Aldo Drosine, a prvi trening zakazao je za utorak poslijepodne.