Vlasnik upravljačkog paketa i predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić posvetio je objavu Samiri Hurem, nedavno smijenjenoj selektoresi ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mirvić je posjetio Hurem koja je inače i trener SFK Sarajevo, ženskog kluba, koji radi unutar FK Sarajevo.

“Selektorice, Bosna i Hercegovina ne zna šta je izgubila. Istinska ste legenda bh. ženskog fudbala i primjer kako se bori za državni dres. Kao Bosanac i Hercegovac ponosan sam na sve što ste svojim rukama napravili kada niko nije vjerovao u vas.

Zaslužujete mnogo više i imate moju bezrezervnu podršku u daljoj izgradnji SFK2000 kao velikog evropskog ženskog fudbalskog kluba. Glava gore!” napisao je Mirvić.

Smjena Samire Hurem kao kadra FK Sarajevo u javnosti je dobila dodatnu pažnju zbog konflikta koji trenutno vlada na relaciji ovog kluba i Fudbalskog saveza BiH, a sve nakon što se Sarajevo nezadovoljno suđenjem odlučilo na drastičan korak i prekinulo utakmicu Kupa BiH protiv Borca.

Posebno zato što je o njenoj smjeni odlučio “komitet za hitnost”, a ne Izvršni odbor koji najčešće odlučuje o imenovanju selektora. Kao i zbog toga što je Hurem informaciju saznala na internetu.

Nakon toga reprezentacija BiH više neće trenirati u kampu FK Sarajevo, a navodno ni zaštitarska agencija u vlasništvu Mirvića neće osiguravati utakmice reprezentacije BiH kako je bilo planirano.

Ako ništa, FK Sarajevo je profitiralo značajnim povećanjem podrške navijača koji su proteklih sedmica bili izuzetno nezadovoljni lošim rezultatima kluba.

Samiru Hurem na kormilu ženske reprezentacije BiH zamijenio je Selver Hodžić iz Švicarske.

(Reprezentacija.ba)