Sedam dana je do velike utakmice baraža za EURO između naše reprezentacije i Ukrajine. Oba selektora su uputili pozive za ovaj meč, a prvih 11 Ukrajine izgleda zaista opasno.

Gledajući posljednje duele i forme igrača, za Ukrajinu bi mogli igrati sljedeći igrači od prve minute. Sa tim se slažu i tamošnji mediji.

Na golu je Andriy Lunin iz Real Madrida koji je od novembra prvi čuvar mreže kraljevskog kluba.

Na bekovskim pozicijama bi mogli igrati Konoplya iz Shakhtara i Mykolenko iz Evertona. Siguran na stoperskom mjestu je Zabarnyi iz Bournemoutha, a s njim bi trebao zaigrati Matvienko iz Shakhtara.

Zinchenko iz Arsenala se oporavio i sigurno da će igrati u veznom redu. Preostala dva mjesta u sredini bi mogli zauzeti Sudakov iz Shakhtara i Malinovsky iz Genoe.

Na lijevom krilu je siguran igrač Chelsea, Mudryk, a po desnoj strani je planiran Tsyganov iz Girone, ali je trenutno povrijeđen i čekaju se dodatni pregledi. Umjesto njega bi mogao zaigrati Zubkov iz Shakhtara.

Napad je rezervisan za Dovbyka koji je ove sezone za Gironu postigao 15 golova.

Selektor Ukrajine, Sergiy Rebrov preferira sistem igre 4-3-3 ili 4-2-3-1.

Dakle, Ukrajina bi mogla u Zenicu istrčati u sastavu: Lunin (Real Madrid) – Konoplya (Shakhtar), Zabarnyi (Bournemouth), Sudakov (Shakhtar), Mykolenko (Everton) – Zinkchenko (Arsenal), Sudakov (Shakhtar), Malinovsky (Genoa) – Mudryk (Chelsea), Tsygankov (Girona), Dovbyk (Girona).

Tsygankov najbolji strijelac Kvalifikacija, tri igrača odigrali sve utakmice

Najbolji strijelac Ukrajine u Kvalifikacijama bio je Tsygankov sa dva pogotka iz šest utakmica. Po jedan gol postigli su Dovbyk, Mudryk, Sudakov, Konoplya, Zabarnyi, Zinchenko, Karavaev i Yarmolenko.

Dovbyk, Mykolenko i Sudakov su jedini odigrali svih osam utakmica.

Podsjetimo, Ukrajina je u Kvalifikacijama za EURO zauzela treće mjesto. Sakupili su 14 bodova.

Ostvarili su po dvije pobjede nad Sj. Makedonijom i Maltom, remizirali su Engleskom i Italijom, te su poraženi od Engleske i Italije.

Reprezentacija BiH okuplja se u ponedjeljak. Utakmica sa Ukrajinom igra se 21. marta.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16