Savo Milošević će imati korisnog “insajdera” kada je rad selektora Ukrajine Sergiy Rebrova u pitanju.

Naime Rebrov je gotovo tri godine trenirao jednog našeg reprezentativca. Riječ je o Eldaru Ćiviću. Rebrov je u Ferencvarošu bio od augusta 2018. do juna 2021. godine.

U Ferencu je kao i na većini utakmica Ukrajine koristio sistem 4-2-3-1 i 4-3-3. Eldar Ćivić jako dobro poznaje taktiku, model i sistem igre koju Rebrov traži od svojih igrača i sigurno da će te informacije pomoći selektoru Savi Miloševiću i njegovom stručnom štabu u analizi Ukrajine.

Savo Milošević posljednje tri utakmice nije pozivao Eldara Ćivića, a bek Ferenca se ovaj put našao na spisku. Možda baš iz ovog razloga.

Sjetimo se da je Ćivić i kod Peteva imao poseban zadatak kada je igrao stopera u remiju sa Ukrajinom 1:1, iz 2021. godine.

Rebrov u Ukrajini koristi isti sistem

Selektor reprezentacije Ukrajine je od jula prošle godine Sergiy Rebrov (49), a ukupno je Ukrajinu vodio na osam utakmica.

Koristio je sistem 4-2-3-1 i 4-3-3, kao i u Ferencvarošu.

Sergiy Rebrov je u igračkoj karijeri igrao za Shakhtar, Dynamo Kiev, Tottenham, Fenerbahce, West Ham i Rubin Kazan. Za A reprezentaciju Ukrajine odigrao je 75 utakmica.

U trenerskoj karijeri radio je kao asistent u Dynamo Kievu, Ukrajini, a potom samostalno kao šef struke kievskog Dynama, Al Ahlija, Al Ain, te pomenutog Ferencvaroša.

Rebrov je dakle Ukrajinu vodio na osam utakmica. Slavio je četiri pobjede, po dva puta je savladao Maltu i Sj. Makedoniju, remizirao je Italijom, Engleskom i Njemačkom, a poražen je jednom od Talijana.

Utakmica BiH – Ukrajina igra se 21. marta. Ulaznice su u slobodnoj prodaji na event.ba.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16