Press konferencija Rome uoči sutrašnje utakmice

Prvu utakmicu 28. kola Serie A sutra će na Olimpico stadionu odigrati Roma i Fiorentina.

Biće ovo duel trećeplasirane i četvrtoplasirane momčadi koje nakon 27 kola imaju isti broj osvojenih bodova (43).

Na press konferenciji povodom utakmice trener Luciano Spalleti je govorio pohvalno o Fiorentini, ali vjeruje njegov tim može do pobjede.

“Roma i Fiorentina igraju slično. Oba tima pokušavaju konrolirati igru. Oni znaju kako se prilagoditi protivniku i iskoristiti višak prostora. Svjestan sam da moramo biti bolji nego ikad ukoliko želimo pobjedu. Spremni dočekujemo sutrašnji izazov”, poručio je Spalletti.

Kada je u pitanju nastup u početnoj postavi našeg kapitena Edina Džeke Spalletti je kazao:

“O Džeki sada ne mogu dati odgovor. Još uvijek nisam donio odluku o početnoj postavi i razmislit ću do sutra o tome.”

Italijanski strateg je uporedio napadača Fiorentine Nikolu Kalinića i Edina Džeku, te konstantovao da se radi o različitim tipovima igrača.

“Džeko i Kalinić su različiti tipovi igrača. Džeko više voli visoke lopte i odlično se snalazi u protivničkom šesnaestercu. Kalinića krasi odličan pritisak na protivničke defanzivce. Sve u svemu obojica su izuzetno dobri fudbaleri.”

Trener Rome je obznanio i to da će naš reprezentativac Miralem Pjanić biti spreman za sutrašnju utakmicu, kao i Nainggolan, dok De Rossi neće konkurisati za nastup.

Utakmica se igra sutra sa početkom od 20,45 sati.

Prva ovosezoska utakmica između ova dva tima završena je pobjedom Rome rezultatom 1:2, a u pomenutoj utakmici Pjanić je upisao asistenciju.

(Reprezentacija.ba)