Bivši reprezentativac BiH, Toni Šunjić (35), oprostio se od kineskog Henana nakon tri godine.

“Draga porodico Henan,

Nakon tri i pol nevjerovatne godine, vrijeme je za oproštaj. Želim da izrazim svoju iskrenu zahvalnost za divne trenutke koje smo podijelili tokom ovog perioda moje karijere. Vaša podrška, posebno u teškim vremenima pandemije COVID-a, značila mi je cijeli svijet.

U životu, planovi se mogu neočekivano okrenuti. Nakon razgovora sa novom upravom kluba, zajednički smo se dogovorili da raskinemo moju posljednju godinu ugovora. Uvijek sam davao sve od sebe na terenu i tokom treninga, njegujući i uspone i padove koje donosi fudbal.

Hvala vam što ste bili značajan dio mog putovanja ovdje. Želim vam sve najbolje i puno uspjeha u narednoj sezoni”, napisao je Šunjić.

Toni Šunjić je igrao jako dobro protekle tri godine u Henanu. Ranije je igrao za Zrinjski, Kortrijk, Zoryu, Kuban, Stuttgart, Palermo, Dinamo Moskvu, Guoan i Longmen.

Za A reprezentaciju BiH sakupio je 41 nastup uz jedan pogodak, 2017. protiv Kipra na gostujućem porazu 3:2.

Debitovao je protiv Velsa 2021. godine kod Safeta Sušića. Posljednji put bio je u reprezentaciji u mandatu Dušana Bajevića. Dres BiH nije oblačio od 2020. godine i gostujućeg remija protiv Italije u Ligi Nacija.

Šunjić je sada slobodan igrač, a njegov CV i kvalitet će zasigurno donijeti veliki broj ponuda.