Begović podržao kampanju Chelsea

Golman naše reprezentacije Asmir Begović (28) je u razgovoru za zvaničnu stranicu Chelsea govorio o jednakopravnosti i borbi protiv diskriminacije.

Begović je zbog ratnog stanja napustio BiH sa svoje četiri godine i otišao u Njemačku, a zatim u Kanadu. Kasnije se vratio u Europu i postao reprezentativac naše zemlje.

Poznat je po brojnim humanitarnim aktivnostima, a ekipu Chelsea je podržao u kampanji za jednakopravnost i borbu protiv diskriminacije jer smatra da nogomet ima ogroman uticaj.

“Kada igrate nogomet u školi ili gledate svoj lokalni tim to vam omogućava da se družite i upoznate nove prijatelje. Tako da sport ima veliku moć po pitanju toga”, kazao je Begović i dodao:

“Nogomet je sjajan. Šutate loptu i borite se zajedno u timu bez obzira odakle ste i šta radite. Svako ima isti cilj, a to je da uživa u nogometu. Stoga mislim da ima veliku ulogu u razvoju djece.”

Begović se potom dotakao nastupa sa reprezentacijom BiH na Svjetskom prvenstvu.

“Bilo je ogromno iskustvo za nas. Uz mnogo odricanja i napornog rada smo na kraju uspjeli da obradujemo Bosance i Hercegovce. Ponosan sam na taj trenutak i predstavljanje moje zemlje na Mundijalu je moj najljepši dio karijere.”

Sugirači iz reprezentacije su prošli kroz razne životne prepreke i okusili ratno stanje.

“Svi smo okusili ratno stanje i prevazišli različite stvari. Tako da svi imamo različite životne priče, ali i jedan cilj, a to je predstavljati svoju zemlju i to pokazuje moć nogometa. To je fantastično jer zajedničkim radom možemo postići mnogo stvari”, poručio je Begović.

(Reprezentacija.ba)