Posljednji trening pred polazak na drugu fazu priprema u Turskoj, fudbaleri Veleža su u odličnoj atmosferi odradili na stadionu Rođeni.

Trener Dean Klafurić s velikim optimizmom putuje za Antalyju, uz poruku igračima da se kvalitetnim radom i odnosom svi mogu nametnuti za mjesto u timu na proljeće.

“Igrači izvršavaju svoje obaveze maksimalno profesionalno sa zadovoljstvom i radosni, puni motivacije za rad tako da pripreme protiču u najboljem redu. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti u Turskoj da neće biti kiše. U planu su nam četiri utakmice i dalje nastaviti sa pripremama kako na fizičkom planu tako i na taktičkom planu”, rekao je Klafurić za Velež TV dodao:

“Sve utakmice će nam poslužiti da usavršimo naše mehanizme u igri da dođemo što više do automatizama i da popravimo neke stvari u obje faze, napada i odbrane te da se igrači nametnu, ispune svoju minutažu i da se za prvenstvo pripreme u najboljem mogućem redu.”

Trener Rođenih se osvrnuo i na prelazni rok.

“Fudbal je živi organizam, ali u principu to je to. Imali smo u planu neka dovođenja, ali odlučili smo da nam je ovo za sada dovoljno i idemo u tom smjeru. Nikad se ne zna, ali u principu smo zaključili ovaj prijelazni rok.”

Raspored pripremnih utakmica Veleža u Turskoj:

20. januar: Velež– Mura (Slovenija)

27. januar: Velež – Vejle (Danska)

28. januar: Velež – Alshkeret (Armenija)

3. Februar: Velež – Shakhtar (Ukrajina)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16