Rade Krunić u Fenerbahce i Luka Menalo u Celje najveće su vijesti do sada vezane za transfere.

Posebno nas raduje to da će se Menalo vratiti u život, jer je uvijek kada je igrao u klubu imao i dobar učinak. A i u reprezentaciji.

Sanjin Prcić u pregovorima je za novi klub. L’ Equipe je ranije pisao da ga žele Boredaux i Auxerre, što i ne čudi s obzirom na odlične igre u rekordnoj sezoni Strasbourga 2022/23.

Said Hamulić odlučio je ostati na posudbi u nizozemski Vitesseu za koji je vezan do ljeta, nakon čega će se teško vratiti u Toulouse. Hadžikaduniću ističe posudba iz Rostova u HSV na ljeto. U junu će ugovor isteći i Renatu Gojkoviću koji pregovara o ostanku u ruskom Orneburgu.

Najveći sportski novinari Italije i Njemčake pisali su o interesu Dortumunda i Eintrachta za Ermedina Demirovića, ali za sada nema novih informacija o tome.

Nemoguće je ne spomenuti Anela Ahmedhodžića za kojeg je Napoli poslao zvaničnu ponudu Sheffieldu. Englezi već pišu kako traže zamjenu za našeg stopera, jer je upitno koliko ga dugo mogu zadržati uz interes puno većih klubova. Uz situaciju u kojoj im ni Anel, ni bilo koji pojedinačno igrač u odbrani, realno ne pravi razliku potrebnu za opstanak u Premiershipu.

Već pomalo zaboravljeni Haris Duljević još od jula prošle godine je slobodan igrač nakon što je napustio Hansu Rostock.

Oni koji ne nađu klubove do februara, svoje mjesto moći će pronaći i u Premijer ligi BiH koja počinje tek 17. februara.

(Reprezentacija.ba)