Kapiten juniora zagrebačkog Dinama Vito Čaić (18) će do kraja tekuće sezone igrati u Veležu.

Mostarski klub je na zvaničnoj stranici potvrdio da je talentovani veznjak potpisao ugovor sa Rođenima u prisustvu predsjednika UO Senada Kevelja.

Vito Čaić rođen je 01. aprila 2005. godine u Zagrebu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama HNK Gorica, da bi njegov talenat veoma brzo prepoznali u zagrebačkom Dinamu, u kojem je od 2013. godine i nastavio razvijati i usavršavati svoje fudbalsko znanje.

Kao kapiten ekipe, standardni je prvotimac juniorske selekcije GNK Dinamo sa kojom je igrao i UEFA Youth League (UEFA U19 Liga prvaka). U tekućoj sezoni odigrao je ukupno 17 utakmica za juniore GNK Dinama, pritom postigavši tri pogotka.

Nastupi za juniore, nisu prošli nezapaženo i od strane struke prvog tima “Modrih”, tako da je pored igara za juniorski tim, odigrao i dva meča za prvi tim Dinama u okviru Kupa Hrvatske.

Čaić je član U19 reprezentacije Hrvatske za koju je do sada nastupio tri puta.

Foto: FK Velež

“Ponosan sam na naš najnoviji uspjeh u realiziranoj posudbi talentiranog mladog igrača Vite Čaića iz Dinama u naše redove. Ova posudba ne samo da će ojačati naš igrački roster, već označava i čvrstu saradnju između našeg Kluba i Dinama, koji je prepoznao Fudbalski klub Velež i našu omladinsku školu.

S obzirom na veliki potencijal koji Čaić posjeduje, uvjeren sam da će unaprijediti našu igru i pridonijeti postizanju svih ciljeva koji su pred nama. Moram istaknuti da ovaj transfer nije samo sportski potez, već i dokaz da smo prepoznati kao relevantan entitet u razvoju fudbalskih talenata, što je direktan rezultat našeg dosadašnjeg rada”, rekao je za službenu web stranicu predsjednik Upravnog odbora FK Velež gosp. Senad Kevelj

Iz Veleža su napomenuli da će Vito Čaić moći nastupiti kao igrač “zaštićenog godišta”, obzirom da posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo te neće se tretirati kao stranac.

To će biti od izrazitog značaja i za trenera Klafurića koji će u ovom polivalentnom veznom igraču sigurno dobiti kvalitet više.

Spomenimo da se Velež nakon 18 odigranih kola nalazi na trećem mjestu u PL BiH sa 33 osvojena boda.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16