Prošli predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević za Dnevni Avaz dao je svoje mišljenje o novoj krizi na Grbavici, ko zna kojoj u posljednjih nekoliko godina. Ovaj put opasnijoj jer je najpopularniji bh. klub bodovno na putu prema ispadanju.

– Ja sam i otišao jer nisam bio za ove stvari da se rade kao što se radilo. Napustio sam klub, nisam htio praviti nemir nakon odlaska, u smislu da dižem tenzije i vidjeli smo šta smo dobili. Nažalost, to je tako – rekao je Kovačević za Dnevni Avaz.

– Finansijska konsolidacija, vidjet ćete po finansijskim izvještajima za 2023., to je jedna od najuspješnijih godina kluba. Vraćali smo se na stare staze slave i da budemo stabilan klub, ali nažalost nije bilo strpljenja u strukturama kluba. Kap koja je prelila čašu je bila ova odluka da se angažuje ovaj trener (op.a. Abdulhakim Al Tuvaijri). Ja nisam bio za to, preglasan sam i zato sam otišao. Nemam šta sjediti u Upravnom odboru u kojem će me neko preglašavati – ističe Kovačević.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK Željezničar. Ostavka je uslijedila nakon intenzivnih razgovora FK Željezničar i predstavnika razvojnog programa Future Falcons u kojima je Uprava Kluba postavila jasna očekivanja i rokove u aktivnostima jačanja igračkog kadra.” objavio je dan ranije FK Željezničar informaciju o ostavci svog trenera, ali i upitnosti opstanka cjelokupnog projekta saradnje sa saudijskim programom.

Željezničar je blizu zone ispadanja, te ima izuzetno težak raspored na proljeće.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16