Rukometna reprezentacija BiH otputovala je u Švicarsku gdje će igrati na Yellow Cupu, a prije polaska medijima su se obratili pomoćni trener Damir Doborac i igrač Mirko Herceg.

“Došli su neki igrači roviti, neki su jučer odradili prvi trening. Dosta je to uticalo na ovaj sastav koji će nastupiti u Švicarskoj. Dosta će se stvari mijenjati nakon ovog kupa kada budemo imali pravu sliku zdravstvenog biltena”, kazao je Damir Doborac i dodao:

“Ovaj turnir nam treba pomoći samopouzdanju. Trebamo ga iskoristiti da vidimo na koje igrače možemo računati na Europskom prvenstvu. Vjerujem u ove momke i da pokažemo šta znamo. Nije prioritet da osvojimo turnir, trebamo napraviti dobru atmosferu za Euro.”

“Radili smo puno i dobro. Ovaj turnir će nam biti prava priprema. Ja se nadam da ćemo iznenaditi nekoga, mi vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar na ovom prvenstvu.

Yellow kup trebamo ozbiljno shvatiti, uigrati još neke detalje i svaku utakmicu ići na pobjedu. Mi smo uspjeli iskombinirati trenažni i relaksirajući dio i da će to pomoći u ostvarivanju ciljeva”, rekao je Herceg.

Svi mečevi igraju se u Winterthuru. Dnevna karta za utakmice košta 35 CHF, odnosno oko 72 KM. Ulaznice za Yellow Cup mogu se kupiti OVDJE.

Raspored utakmica BiH na Yellow Cupu:

4. januar: Argentina – BiH (20,30 sati)

5. januar: Švicarska – BiH (20,15 sati)

6. januar: BiH – Rumunija (14,00 sati)

Za Yellow cup Smajlagić računa na sljedeće igrače:

Golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević

Krila: Adi Mehmedćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić, Vladan Đorđević

Bekovi: Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Mario Pavlak, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović

Raspored utakmica BiH na EURO 2024:

11. januar: BiH – Švedska (20,30 sati)

13. januar: BiH – Nizozemska (18,00 sati)

15. januar: BiH – Gruzija (18,00 sati)

Svi susreti naše grupe igraju se u SAP Areni u Mannheimu.

(Reprezentacija.ba)