Bivši reprezentativac Srbije, Ognjen Koroman (45), gostovao je u podcastu Vanja Elez, a u jednom dijelu razgovora govorio je o Zvijezdi 09.

Koroman je kazao kako je Zvijezda 09 dobila pare od Borca za pobjedu nad Zrinjskim.

“Bolje da Borac bude prvak nego Zrinjski i Sarajevo. Željo je malo pao. Borac u startu ima 12 bodova. Imaju šest od Doboja i šest od ovih mučenika iz Bijeljine, kako se zove, Zvijezda 09.

Zvijezda 09 je dobila Zrinjski. Imali su premiju od Borca i od nekog su dobili ‘lovu’ da igraju. Gledam onog nekog trenera Zvijezde 09. On izađe na konferenciju, ne zna ništa.

Napravili su klub koji će da se bavi tim radnjama, prodajom bodova i igrom za kladionicu”, kazao je Koroman u pomenutom podcastu, a video tog dijela razgovora možete pogledati ovdje.

Koroman je govorio i o šansama reprezentacije BiH protiv Ukrajine.

“Jedino neka sreća da ih pogleda! Sve zavisi od sudija. Europa će više željeti Ukrajinu. Volio bih više nego išta da BiH ode na EURO.”

Ognjen Koroman je rođen na Palama, a igrao je za mlađe selekcije Željezničara. Potom je nosio dresove Radničkog iz Kragujevca, Spartaka, OFK Beograda, Dinamo Moskve, Kryla Sovetova, Tereka, Portsmoutha, Crvene zvezde, Incheona.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 36 utakmica.

Nakon igračke karijere radio je kao trener juniora Zvezde, Žarkova, Smedereva i Tekstilca iz Dervente.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16