Zrinjski je u posljednjem meču Premijer lige BiH za 2023. godinu pobijedio Sarajevo sa 2:0. Nakon utakmice obratio se trener Mostaraca, Mario Ivanković.

Ivanković je hvalio igrače zbog teškog rasporeda ove polusezone. Zrinjski je odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima.

“Odigrali smo loše prvih 20 minuta, Sarajevo je bilo stvarno bolja ekipa. Potom smo uspostavili terensku inicijativu, imali jedanaesterac. Većina ekipa bi pala poslije tog penala, mi smo krenuli još bolje, postigli dva gola i odigrali 20 minuta na visokom nivou.

U drugom poluvremenu smo se dogovorili da čuvamo rezultat jer ovo više nisu igrači, već superjunaci. Kada vidite da neko čupa zadnji atom snage poslije 32 utakmice, tako su momci zadnjih 15 minuta u drugom poluvremenu jedva stajali na nogama.

Ovaj put stvarno treba skinuti kapu, čestitati na pobjedi protiv dobrog i kvalitetnog Sarajeva. Možda smo bili spretniji i sretniji, dali malo više i sasvim zasluženo pobijedili.

Nabrojali ste sve utakmice koje smo odigrali. Stvarno je bila preteška polusezona, čak i cijela godina. Borac je odigrao fenomenalnu jesen, mi smo u igri. Moramo biti zadovoljni.

Na nama je da se odmorimo, dovedemo ciljana pojačanja i što spremniji uđemo u drugi dio prvenstva. Ima dosta utakmica, sve je moguće. I Sarajevo i Velež su kandidati za vrh, ne samo mi”, kazao je Ivanković.

Zrinjski iza sebe ima historijsku godinu. Igrali su grupnu fazu Konf. Lige, a nakon 18 kola su drugi u Premijer ligi BiH sa sedam bodova manje od Borca.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16