Hansa Rostock je potvrdila imenovanje bh. stručnjaka, Mersada Selimbegovića (41), na mjesto glavnog trenera ekipe.

Mersad Selimbegović je u maju 2023. godine raskinuo saradnju sa Regensburgom, a novi posao imat će na klupi Hanse Rostock, nekadašnjeg bundesligaša.

Hansa Rostock je trenutno 16. na tabeli 2. Bundeslige sa 17 bodova, jednim manje od Kaiserslauterna koji je u sigurnoj zoni. Tabelu možete pogledati ovdje.

Glavni cilj Selimbegovića bit će opstanak u 2. Bundesligi.

„Zaista se radujem uzbudljivom izazovu ovdje u Hansi. Pun sam energije i spreman za nove zadatke. Uslovi u Rostocku i u timu su tu da se ovdje može igrati uspješan fudbal. Radujem se što ću konačno prvog dana treninga lično upoznati cijeli tim i početi sa momcima”, kazao je Selimbegović na predstavljanju.

Ekipu će preuzeti 2. januara kada kreću pripreme za drugi dio sezone.

Selimbegović je igračku karijeru završio u Regensburgu, a potom je punih deset godina radio kao pomoćni trener, trener druge ekipe i glavni trener ovog tima.

Kao trener Selimbegović je Jahn Regensburg samostalno vodio na 142 utakmice. Za ovaj klub to su ujedno i najuspješniji dani u klupskoj historiji.

U igračkoj karijeri je još igrao za Žepće i Željezničar.

Dres Hanse Rostock su nosila dva bh. igrača, Sergej Barbarez i Haris Duljević.

Selimbegović je ove godine u medijima bio i jedan od kandidata za klupu reprezentacije BiH o čemu je govorio za naš portal.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16