BiH i Slovačka večeras u Zenici od 20,45 sati igraju meč zadnjeg kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Zmajevi su bez šansi za direktan plasman na prvenstvo, Slovaci su se plasirali, a selektor gostiju Francesco Calzona govorio je na press konferenciji uoči večerašnjeg duela.

“Razmišljam o promjenama u timu, ali još uvijek nisam ništa odlučio. Vidjet ćemo kojih će 11 igrača izaći na teren”, rekao je Talijan i osvrnuo se na probleme u reprezentaciji BiH.

“BiH je tokom kvalifikacija za EURO dva puta mijenjala selektora. Bili su kandidat za drugo mjesto, a sada su na dnu tabele. Kod njih vlada veliko nezadovoljstvo i nervoza. Naravno, mi se ne bavimo tim i poštujemo BiH. Moramo imati pravi pristup u Zenici. Ako to ne bude, onda ćemo imati problema.

BiH će nedostajati Džeko i Pjanić. Oni imaju veliki kvalitet i svaki tim bi bio oslabljen neigranjem takvih igrača. Ipak, moramo biti pažljivi jer će drugi igrači imati motiv da se dokažu.”

Selektor Slovaka je govorio i o tome da njegov tim nema nekih zvijezda kao što su to prije bili Škrtel ili Hamšik.

“Imena mojih igrača nisu toliko poznata, ali to me ne zanima. Moji igrači ostavljaju srce na terenu i svoje kvalitete podređuju timu. Tim je više od individualne tehnike i taktike. Ponosan sam što mogu trenirati ove momke i što na svakoj utakmici daju sto posto.”

Veznjak njemačkog HSV-a Laszlo Benes kaže da je za njega čast što nastupa za Slovačku.

“Velika čast je igrati za Slovačku. Presretan sam što smo napravili ovaj uspjeh. Ipak, imamo još jednu utakmicu i želimo dati sve od sebe. Analizirali smo našeg protivnika i znamo koje su im dobre stvari, a koje loše. Mi ćemo se fokusirati na našu igru.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16