Irfan Peljto, najbolji bh. sudija, bio je gost u jutarnjem programu BHT-a, a napravio je zanimljivu usporedbu između utakmica Sarajevo – Borac i Shakhtar – Sarajevo.

“Utakmica Sarajeva i Borca imala je negativnu konotaciju, po pitanju medija, a ja sam smatrao da je to bilo previše “napumpano”. Ipak, to sport, to su dvije ekipe koje su u vrhu bh. fudbala i koje su na terenu pružile ono što se od njih očekivalo, fudbalsku predstavu.

Koja je bila teža? U poređenju sa mojim naporom tokom utakmica, mogu vam reći da je puno teža bila Sarajevo – Borac nego Shakhtar – Barcelona. Da li je to psihički ili je neki dodatni pritisak, možemo to analizirati“, rekao je Peljto.

Potom je Peljto govorio o načinu pripremanja za utakmice.

“Za utakmicu Sarajevo – Borac pripremao sam se isto kao i za Ligu prvaka. Sam značaj te utakmice tražio je od mene da se sa svojim asistentima pripremim pet dana prije. Uradili smo analizu, pripremili se i pokušali da zanemarimo napise i prepucavanja koja se ne tiču nas.

Na kraju, mogu reći da mi, kao sudije na terenu, možemo biti zadovoljni i reći da smo opravdali povjerenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine”, kazao je Peljto.

Peljto ove sezone redovno sudi utakmice Lige Šampiona, a u Premijer ligi BiH sudio je nekoliko derbija.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16