Velež i Zrinjski u ponedjeljak od 18,00 sati na stadionu Rođeni igraju mostarski derbi u okviru 14. kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Veleža, a prisutnim novinarima obratili su se trener Dean Klafurić te prvotimci Denis Zvonić i Ante Oreč.

Dean Klafurić:

“Očekivanja su da nastavimo igrati kao na utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil koji nas krasi i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, a to je cilj na svakoj utakmici.

Period od prošlog gradskog derbija je kratak. Zrinjski je imao nekoliko utakmica više zbog Europe i to je ta razlika, konkretno dvije. Mi se nadamo da ćemo popraviti greške koje smo napravili u prvom susretu i tome težimo. Mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu.”

Klafurić je potvrdio da sutra neće računati na Kranjca i Džafića.

Kapiten Denis Zvonić:

“Što se tiče derbija, čeka nas zahtjevna i teška utakmica. Što se toga tiče, pripremili smo se i neke stvari već analizirali, odnosno koje stvari trebamo popraviti u ovoj utakmici. Greške moramo svesti na minimum. Sa šefom smo se dogovorili koje stvari moramo popraviti i nadamo se dobrom rezultatu.

Ante Oreč:

“Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektujemo protivnika, ali vjerujemo u naš kvalitet. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu.”

Utakmicu Velež – Zrinjski sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16