Danas su se pojavile informacije da Hajduk prati vezistu Sarajeva i mlade reprezentacije BiH, Muhameda Buljubašića (19).

Sportski direktor Hajduka je bio sinoć na utakmici Sarajevo – Borac i pratio derbi u prisustvu Ismira Mirvića.

Hajduk navodno želi u svojim redovima Buljubašića i spremni su izdvojiti oko 400 hiljada eura, kako prenose mediji u Hrvatskoj.

Slobodna Dalmacija pisala je u Muhamedu Buljubašiću.

“Naime, odavna je mali Muhamed zapisan u poljudskim bilježnicama da bi mogao biti prorok baluna. Hajduk je već prije nekoliko ljeta znao za 19-godišnjeg Buljubašića, znao i zvao ga, ali tada nije bio dostupan, Sarajevo ga nije puštalo.

To je recimo doba kad je Madžid Šošić, vrlo zanimljiv sad na kaljenju u Radomlju, došao u Hajduk iz Željezničara.

U doba kad je Vicko Ševelj odlazio u Sarajevo (sjetit ćete ga se, bio je desni bek Bijelih na pripremama s trenerom Borom Primorcem u Postirama u zimu 2021. i nije produžio ugovor), zaživjela je ideja da se prelomi transfer, Ševelj za Buljubašića, uz određene međusobne obaveze.

Tada je Ivan Kepčija bio u Sarajevu na funkciji savjetnika za sport vlasnika Ismira Mirvića. Spominjalo se, ali dogovor nije realiziran, Ševelj je otišao u Sarajevo, Buljubašić je ostao na Koševu.

Sad Hajduk opet ide u poklisare, znate onu ako neće brdo Muhamedu, onda će Muhamed brdu, uglavnom sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius “uhvaćen” je na Koševu.

I smatra se da je predmet interesa baš Buljubašić, mladi talenat za kojega skauti Hajduka zaslužuju veliki plus. Hoće li se transfer realizirati, vidjet ćemo…”, piše Slobodna Dalmacija.

Muhamed Buljubašić je prije dvije godine stigao u Sarajevu iz Slobode, a ove sezone je odigrao 11 utakmica za Sarajevo.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16