Da su im igre na domaćem terenu veliki problem, fudbaleri bundesligaša iz Darmštada, potvrdili su novim porazom od Bayera. Našeg internacionalca i potencijalnog reprezentativca Marija Vrančića, trener domaćih Dirk Šuster, „počastio“ je sa dvadesetak minuta igre, piše “Sport1.ba”.

“Sve ovo postaje jako frustrirajuće i vrlo teško podnosim ovakvo stanje. U Darmštad sam došao na njegovo insistiranje a danas više ne nam da li je to bio pravi potez. Od ove sezone sam očekivao puno više, u zdanje dvije – tri sezone napravio puno toga, stigao sam do dresa reprezentacije a sada sam „ni na nebu ni na zemlji“. Iskreno, prolazim kroz najteže dane u karijeri”, vidno razočaran, rekao je Vrančić.

Da sve ne bude tako crno pobrinuo se selektor Baždarević.

“Odavno se nečemu nisam tako obradovao kao poruci selektora. Javio mi se pred utakmicu protiv Bayera i uputio riječi razumijevanja i podrške. Važna mi je spoznaja da me prati i računa na mene. Naravno, ja moram promijeniti svoj status u timu a tada povratak u reprezentaciju neće biti upitan”, kaže, o kontaktu sa našim selektorom, Vrančić.

Znači li to da se nadate pozivu za utakmicu sa Švicarcima?

“Bio bih presretan da se to desi i da se vratim u našu najbolju selekciju. Međutim, činjenica da u klubu nemam odgovarajuću minutažu ne dozvoljava mi da se previše nadam tome. Iskreno, u ovom momentu, poziv selektora doživio bih kao nagradu i želju da mi pomogne da se vratim u „život“, kako bih, u budućnosti, reprezentaciji dao koliko stvarno mogu.”

Možda bi do ostvarenja želja stigao lakše da je, u januaru, promijenio sredinu.

“Klub je imao konkretnu ponudu od engleskog Huddersfielda, člana tamošnjeg Championshipa, ali cijeli posao stopirao je trener Šuster. Dobijali su više para nego što su me platili. Jedino obrazloženje bilo mu je da sam, u ovom momentu, potreban klubu. Ono što je interesantno, to stalno ponavlja i u ovdašnjim medijima a ja igram na vrlo malo”, kaže Vrančić.

Otkud interesovanje Engleza za vaše usluge?

“Klub je, u novembru prošle godine, preuzeo David Werner, trener koji me trenirao u Dortmundu. Zvao me, pitao da li bih došao gore, dobio moj pristanak i onda klubu poslali ponudu. Nažalost, klub nije prihvatio a meni su uskratili da ponovo radim sa trenerom koji najbolje zna moje kvalitete i koji je uvijek vjerovao u mene”, kaže, o propalom transferu na Otok, Vrančić.

Da se vratimo tamo gdje ste i od čega zavisi vaš reprezentativni status. Pred „Ljiljanima“ iz Darmštada je serija teških utakmica i čini se borba za bundesligaški opstanak.

“Nažalost, porazom od Bayera nismo kapitalizirali pobjedu iz Hofenhajma. Imamo solidnu bodovnu prednost ali pred nama su četiri teške utakmice, Bayern, Werder i Mainc u gostima a kući dočekujemo Dortmund. Nakon ovih utakmica znat ćemo koliko smo blizu ili daleko od opstanka u Bundes ligi. Vjerujem da ćemo uspjeti u želji da ostanemo bundesligaši i da će moj doprinos tome biti značajniji nego u dosadašnjem dijelu sezone”, kaže vezista Darmštada.

Bili ste domaćin Edisu Mulaliću (trener Željezničara) prilikom stažiranja za Profi licencu.

“To je najmanje što sam mogao uraditi i uvijek sam spreman pomoći bilo kome a pogotovo našim ljudima. Čini mi se da je Edis vrijedan izuzetno profesionalan a to su osnovni preduslovi za uspjeh. Želim mu puno uspjeha na klupi Želje i nadam se da je odavde ponio iskustva koja će mu koristiti u budućoj karijeri”, rekao je na kraju razgovora za Sport1.ba Mario Vrančić.

(Reprezentacija.ba)