Reprezentacija BiH obavila je danas posljednji trening pred sutrašnji odlazak u Lihtenštajn, a medijima je na raspolaganju za pitanja bio trener u stručnom štabu Mario Ivanković.

“Desile su se neke promjene tu je Renato i to je jedini novi igrač. Odradili smo standard situacije na treninzima. Uvijek nedostaje vremena ovakvim okupljanjima, ali mislim da ćemo dočekati spremni prvu utakmicu”, kazao je Ivanković pa dodao:

“Zajedno sa selektorom smo odlučili da tu ima dovoljno igrača, ne treba slati više poziva. Igrači koji su sada spremni su zdravi i žele popraviti rezultat. Kad gledate kvalifikacije, realno su izgubljene. Ostao je baraž i da napravimo taj idealni tim i kroz baraž odemo na EP. No, u svakoj utakmici treba dati maksimum. U četiri utakmice želimo da vidimo ko su ti igrači koji će doći do baraža. Nadam se da su to shvatili igrači i da će pristup biti dobar.”

Zmajevi će sutra u 11:00 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovati u Lihtenštajn, gdje će odraditi službeni trening u 19:00 na stadionu Rheinpark.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16