Drugi dan je priprema Zmajeva za predstojeće mečve kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna i Portugala, a član našeg stručnog štaba Nedim Jusufbegović obratio se pritusnim novinarima na Ilidži.

Jusufbegović je na samom početku govorio o problemima sa povredama Kovačevića i Tahirovića.

“Određene taktičke varijante mogu uticati na to, ali tim stvarima se bavi selektor. Smatram da je spisak dovoljno širok. Svi mi želimo dati sve od sebe i da maksimalna koncentracija bude u fokusu. Prioritet je da svi igrači koji su tu odgovore zahtjevima i vjerujem da će to biti dovoljno da budemo pravi da polučimo povoljan rezultat”, rekao je Jusufbegović i kratko odgovorio na pitanje oko eventualnog sastava za Lihtenštajn:

“Mislim da je to pitanje za selektora. U ovom trenutku oko sastava i ekipe vam ništa ne mogu reći. Mislim da je još rano. Trebamo odraditi pripreme i treninge pred utakmicu.”

Jusufbegović je govorio i o treninzima naše selekcije.

“Mi nismo krenuli u trenažni proces na adekvatan način. Znamo da su igrači došli iz klubova i da su igrali utakmice. Jučer je bio trening regeneracije, a mi još uvijek nismo počeli da ulazimo u trenažni proces. Regeneracija je bila kvalitetna. U narednim danima vodimo računa da nam igrači budu maksimalno spremni za utakmicu. Ipak, radi se o igračima koji nastupaju u vrhunskim klubovima.”

Prokomentarisao je i podatak da naš tim još uvijek nema pobjedu u gostima u tekućim kvalifikacijama.

“Pa dobro, danas svi igraju lopte, ali mi vjerujemo da ćemo pobijediti Lihtenštajn. Sa takvim odnosnom moramo ući u svaku utakmicu.”

Jusufbegović je za kraj istakao da su svi pozvani igrači na raspolaganju te da se očekuje još dolazak Miralema Pjanića.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16