Trener FK Željezničar Nermin Bašić sa svojim izjavama često izaziva reakcije javnosti, a njegove izjave poslije derbija posebno nisu sjele navijačima plavih.

“Jesmo li mi gledali istu utakmicu?” mogle bi se sublimirati u jedan mnogobrojni slični komentari navijača plavih sa Grbavice na račun analize njihovog trenera.

Naime, Bašić je nakon poraza od 3:0 na Koševu protiv FK Sarajevo izjavio kako su protivnici dali tri gola iz tri poluprilike, praktično na individualni kvalitet.

No prvi gol Sarajeva dolazi nakon akcije između tri igrača koja je završena centaršutom. I u drugom golu FK Sarajevo učestvovala su tri igrača. Na Bašićevu žalost i treći gol je rezultat akcije po boku i dobrog centaršuta, te naravno i odlične realizacije.

Daleko od toga da se mogu nazvati golovima iz poluprilika.

Nema sumnje kako je cijelu utakmicu gledao prilično uznesen emocijama, što mu je i karakteristično. Ali je i upitno koliko je to dobro za trenera, jer on tokom meča u prvom redu mora biti prvi mozak ekipe, a ne navijač.

Sarajevo je u nedjelju navečer na Koševu pred više od 20.000 gledalaca u okviru 10. kola PL BiH ubjedljvo savladalo Željezničar sa 3:0. Pogađali su Bašić, Oliveira i Čataković.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16