Sarajevo je večeras na Koševu u najvećem bh. derbiju deklasiralo Želju sa 3:0.

Trener Želje Nermin Bašić govorio je nakon susreta za Arena Sport.

“Sigurno da sam razočaran. Mislim da je rezultat previsok s obzirom na dešavanja na terenu. Mislim da smo bolje ušli u meč i bolje igrali. Smatram da je presudio individualni kvalitet Sarajeva. Čestitam im na pobjedi.

Nisu nas ni trkački ni taktički nadigrali. Dali su tri gola iz tri polušanse, a mi nismo uspjeli. Jako težak poraz od tri gola. Sada imamo pauzu. Moramo se dignuti i raditi. Imamo šta imamo. Ne bih ovo gledao kao negativno”, kazao je Bašić i dodao:

“Naravno da je razočarenje veliko, ali mislim da borbom, htijenjem i zalaganjem to nije bilo za 3:0. Zaista, iz tri poluprilike su dali tri gola. To je taj invididualni kvalitet koji imaju i još jednom im čestitam. Mislim da nismo bili inferiorni. Nedostaje nam taj gol i nedostaje nam kvaliteta naprijed.”

Trener Plavih se osvrnuo i na ostavku koju je podnio prošlog ponedjeljka nakon pobjede protiv Širokog.

“Poslije pet poraza treba imati moral i obraz. Htio sam ponuditi ostavku i prije utakmice protiv Širokog Brijega. Ja volim Želju svim srcem i dušom. Hvala Upravi i navijačima koji su me podržali. Ovo je proces i nadam se da ćemo uspjeti u ovome.

Bašić je za kraj dodao da će reprezentativnu pauzu iskoristiti za regeneraciju te da će Željo odigrati dva prijateljska meča.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16