Predsjednik FS BiH Vico Zeljković kazao je za Mondo.ba da će zbog izjave Vlatka Glavaša na Federalnoj televiziji tužiti nekadašnjeg bh. reprezentativca za kleveu.

Glavaš je na FTV između ostalog izjavio da je “Zeljković prijetio Sergeju Barbarezu i svima koji su ga javno kritikovali”.

“Zeljković je danas počeo da prijeti i Barbarezu i svima nama koji, kako on kaže, protiv njega nešto govorimo. Mi ćemo njemu reći ono što mislimo.

On nije neko ko može da nam dijeli fudbalske lekcije. Znamo kako je on tu doveden. Njegova retorika je upravo ista kao i Dodikova”, izjavio je Glavaš.

Uslijedila je i reakcija predsjednika FS BiH, koji je najavio podizanje tužbe za klevetu.

“To nema smisla stvarno, naravno da ću tužiti”, rekao je prvi čovjek bh. fudbala za Mondo.

Inače, Glavaš je prije nekoliko dana govorio za Reprezentacija.ba portal o situaciji u našoj reprezentaciji te podvukao da nije za bojkot i da moramo biti pametni.

“Što se tiče bojkota, za to nisam nikada bio niti ću. Ne smijemo zaboraviti da to jedva čekaju oni koji ne vole ovu reprezentaciju. Onda će reći, ne vole je ni oni, što bismo mi.

Moramo biti osjetljivi i pametni. Trebamo bojkotovati ljude koji je vode, nikako Bosnu i Hercegovinu, Džeku i ostale reprezentativce. Godinama se kod nas uništava sve što ima predznak bh. Izgleda da je došao red i na fudbal”, kazao nam je Glavaš.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16