Nekadašnji reprezentativac BiH, Ervin Zukanović (36), za talijanske medije govorio je o reprezentaciji BiH i Edinu Džeki.

Zukanović smatra da oko Zmajeva vlada loša atmosfera.

“Oko reprezentacije vlada čudna atmosfera. Biću iskren i direktan. Tamo u Fudbalskom savezu odlučuju osobe koje nikada nisu bile u svijetu fudbala i potpuno su nesposobni. Žao mi je Kodre jer su mu drugi put napravili istu stvar. Tretiran je bez ikakvog poštovanja.

Edin dobro zna šta ja mislim o reprezentaciji i svemu što se tamo dešava. On dobro zna koje su njegove odgovornosti. Mi navijači od njega očekujemo mnogo više, pogotovo o onom što se dešava van terena. Neke su stvari nedopustive”, jasno je kazao Zukanović.

Tokom igranja u Italiji Zukanović je nosio dresove šest klubova.

“Bio sam psihički jak, znao sam da me čeka nešto posebno u Chievu. Stigao sam u Veronu, gdje sam mogao pokazati i vidjeti da li se mogu takmičiti sa onim najboljim igračima. Marljivo sam radio, naučio sam stil igre i brzo sam shvatio šta trener traži od nas.

Verona je moj omiljeni grad u Italiji, bilo mi je tu lijepo sa svpojom porodicom. Imao sam dogovor sa Interom i Mancini me u to vrijeme jako želio. Ne znam šta se poslije desilo, Inter je u tom periodu imao finansijskih problema, mislim aa finansijskim fair-playom i ništa se nije poduzimalo po tom pitanju”.

Zukanović je trenutno igrač grčkog Asterasa. Ponikao je u Željezničaru, potom igrao za Austriju Lustenau, Velež, Uerdingen, Eupen, Kortrijk, Gent, Chievo Veronu, Sampdoriju, Romu, Atalantu, Genou, Al-Ahli, Spal i Karagumruk.

Za A reprezentaciju BiH sakupio je 38 nastupa.

(Reprezentacija.ba)