Zlatan Bajramović (44) će biti član stručnog štaba novog selektora Zmajeva Sergeja Barbareza (52).

Iz FS BiH je saopšteno da je Barbarez danas uživo gledao meč 2. Bundeslige između Hanse i Karlsruhera (1:2) čiji je pomoćni trener Zlatan Bajramović.

Savez je potvrdio da će Bajramović biti pomoćnik Barbarezu, a selektor BiH je kazao da će Zlatan mnogo značiti našem nacionalnom tim.

Od početka nam je želja da imamo Bajramovića u stručnom štabu. Imao je malo poteškoća da se dogovori sa svojim klubom da se priključi i nama, te smo napokon uspjeli da se dogovorimo. Zlatan je odličan stručnjak i mnogo će značiti našoj reprezentaciji, a i meni kao selektoru.

Veoma smo sretni jer smo uspjeli da se dogovorimo i siguran sam da ćemo zajedno pisati nove, uspješne stranice reprezentacije Bosne i Hercegovine“, rekao je Sergej Barbarez za zvaničnu stranicu FS BiH.

Bajramović je za A selekciju BiH odigrao 35 mečeva te postigao tri gola.

U klupskoj karijeri nastupao je za St. Pauli, Freiburg, Schalke i Eintracht Frankfurt.

Karijeru je okončao 2011. godine i odmah se posvetio trenerskom poslu.

Radio je kao pomoćni trener u St. Pauliju, zatim je bio trener u omladinskim selekcijama HSV-a, a 2016. godine je trenirao Bahlinger.

Godine 2018. godine stiže u Karlsruher u kojem je bio trener drugog tima, juniorskom tima, a jedan period je radio i kao privremeni trener seniorske momčadi.

Od februara 2020. godine je prvi pomoćni trener Karlsruhera.

Inače, Reprezentacija.ba je ranije pisao da su Barbarezov poziv da rade sa njim prihvatili Mirko Hrgović, Ninoslav Milenković i Kenan Hasagić.

Jasmin Kolašinac će raditi video analize. On je do nedavno radio u stručnom štabu Željezničara, a već je ranije radio neke obaveze za FS BiH.

(Reprezentacija.ba)