Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizuje veliko fudbalsko takmičenje pod okriljem UEFA, saopšteno je iz FS BiH.

Nakon Europskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, FS BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA jer je juče na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće fudbala donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

“Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFE i biće nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje. Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Europsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer FS BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja”, kazao je predsjednik FS BiH Vico Zeljković i dodao:

Također ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski fudbal među mlađom populacijom.

Zahvalio bih se UEFA-i na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju, a na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)