Ajax je potvrdio raskid saradnje sa dosadašnjim sportskim direktorom Svenom Mislintatom.

Ajax je loše počeo sezonu, vrlo brzo su upali u rezultatsku krizu, a za vikend su navijači ovog velikana prekinuli utakmicu sa Feyenoordom i izazvali velike nerede na stadionu izrevoltirani lošim rezultatima.

“Ajax raskida suradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom. Nedostatak podrške unutar organizacije razlog je ovoj odluci”, stoji u objavi Ajaxa.

Pored svega navedenog, Mislintat se našao pod istragom zbog transfera Borne Sose iz Stuttgarta. Navodno je Sven bio u sukobu interesa u tom transferu.

“Klub naglašava da je raskid ugovora odvojen od istrage najavljene prošle srijede”, kazali su u Ajaxu.

Privremeni direktor kluba Jan van Halst rekao je:

Sven Mislintat je njemački stručnjak, radio je u Borussiji Dortmund, Arsenalu i Stuttgartu, a pod njegovim mandatom je doveden bh. reprezentativac Benjamin Tahirović.

“Benjamin je snažan vezni fudbaler koji voli imati loptu u svom posjedu. On je veliki talenat sa sjajnim mentalitetom. Uskoro će doputovati u Amsterdam kako bi finalizirao ugovor sa nama”, kazao je Mislintat prilikom potpisa Tahirovića.

O velikim neredima navijača Ajaxa pisali su svi europski mediji, a meč je dva puta prekinut kod vodstva Feyenoorda od 3:0.

Ajax je ove sezone na sedam utakmica ostvario dvije pobjede, tri remija i dva poraza.

Tahirović je igrao na svih sedam mečeva.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16