Sloga Meridian u srijedu do 15,00 sati na svom terenu igra protiv Želje zaostali meč drugog kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Željezničara, a prisutnim novinarima obratio se trener Nermin Bašić.

Željezničar će u okviru zaostale utakmice 2. kola Premijer lige BiH gostovati Slogi, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Nermin Bašić.

“Sigurno da bolje ulaze u utakmicu, zadnju su pobijedili. Mi želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek, ono što sigurno zaslužujemo. Zadnje dvije utakmice nismo imali sreće, u devedesetim minutama se lomi sve. Kažu da je duga sezona, treba vjerovati u ono što radimo, da radimo na modelu naše igre i da će nam se ta sreća obrnuti.

Vraća nam se Rustemović, imamo kartoniranog Kosorića. I platili smo danak lošeg terena, Krpić i Mekić su povrijeđeni, koljeno i leđa. Medicinska služba sve radi da ih osposobi, ali biće jako teško. Krećemo danas na put, odradićemo trening u Jelahu, znamo da tamo imamo puno navijača.

Nadam se najboljem, da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo je pobijediti kako ne bismo ušli u neku negativu. Dobro smo trenirali, analizirali smo utakmicu, momci znaju šta treba da rade i nadam se pozitivnom rezultatu”, kazao je Bašić i dodao:

“Kada sam analizirao GOŠK, poslije svih analiza se probudim i ne znam kako smo primili tri gola. Kiša im je dosta pomogla, nabiju prema dva napadača i šta se napravi. Nije da su nas razvalili. Ali, moramo biti pošteni, gdje smo gubili 2:0, pa 2:2, Dinamo, Sarajevo derbi, možda i tada nisi zaslužio. Nekada ti se te stvari vrate.

Vidljiv je pritisak kod mlađih igrača, jako teško mogu uhvatiti formu 90 minuta i to mi je žao, to su naša djeca, naši momci, i moramo im dati više podrške i sa tribina i ja kao trener. Na njima se osjeti pritisak, negativna energija se slama na njih.

Mi želimo mlade igrače, razvojna smo liga, klub smo kakav smo i ako ćemo ubiti to malo želje u njima, bez da su se aklimatizirali, smjestili, ja ne znam šta ćemo ovdje. Pritisak jeste veliki, moraš se znati nositi sa tim. Veliki je izazov. Imamo sada gostujući teren i izazov je da pobijedimo jednu gostujuću utakmicu da vidimo gdje smo, šta smo.”

Bašić se osvrnuo i na probleme u klubu.

“Problem je što krzo medije napravimo sebi pritisak. Realnost Želje sada je stabilizacija i da igramo dobar fudbal. Navijači ne vide dosta stvari. Ja ću govoriti za sportski segment, od načina dolaska na trening, da igrači imaju jednak tretman, analiza sa svim igračima, gps, kamerama, medicinskom službom koju smo dobro organizovali.

U Želji pravimo jedan moćan sistem koji će iznijeti i kada budu bolja vremena, kada budemo imali više novca za dovođenja igrača. Želim da napravimo atmosferu kao da imamo 20 miliona budžet. Da budeš u svakom smislu ono što Željo radi. Nastojaćemo da profesionaliziramo neke stvari. Sportski direktor pravi skauting službu, ulazimo na afričko tržište.

Mnogo stvari Željo radi sa budžetom koji ima, nije na najvećoj razini, ali to je naša realnost i mi se trudimo da radimo sa tim. Mi vodimo jako puno bitki da napravimo kvalitetan sistem koji će funkcionisati sa Nerminom i bez Nermina.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16